Înfrângeri de îndrăgostit

▪︎ Ca ființe excesive, nu suntem între limite, așa cum nu suntem, ca vocație religioasă, nici întru mediocritate. Dumnezeu va recunoaște pe fiecare om ca pe un animal genial, pe care canoanele estetice l-au ratat, dar cele teologice nu. ▪︎ Scriem pentru că încă n-am...

30 % reducere la toate cărțile electronice

Ofertă februarie: reducere de 30 % la cărțile electronice Prețurile de pe Google Play pot avea diferențe minore față de cele afișate aici. Lectură plăcută!

50 % reducere de sărbători la toate cărțile electronice

Ofertă de sărbători la cărțile electronice Oferta este valabilă în perioada 20 dec. 2022–8 ian. 2023. Prețurile de pe Google Play pot avea diferențe minore față de cele afișate aici. Lectură plăcută și Sărbători luminate!

Sunt conferențiar universitar la Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Cărțile publicate și cursurile ținute vizează domenii precum dialogul dintre teologie și filosofie, filosofia continentală a religiei, istoria filosofiei, apologetică, teologie fundamentală, dogmatică ortodoxă, metafizică, fenomenologie franceză și postmodernism.

Cărțile mele

Paradoxuri și îngenuncheri.

Meditații despre filosofie și credință

București: Eikon, 2017

Apologia după sfârșitul metafizicii.

Teologie și fenomenologie la Jean-Luc Marion

București: Eikon, 2016

Postmodernism și teologie apofatică.

O apologie în fața gândirii slabe

Cluj, Florești: Limes, 2014

Cioran sau excesul ca filosofie

Cluj, Florești: Limes, 2013
ediția a II-a (ediția I: 2008)

Referințe critice

„Cu riscul de a părea unora că exagerez, afirm că am descoperit zilele acestea un gânditor ce poate fi situat pe acelaşi nivel cu Gustave Thibon sau Simone Weill. Nicolae Turcan, căci despre el este vorba, este […] gânditorul mistic ortodox, conectat la marile tradiţii ale gândirii universale, pe care unii dintre noi îl aşteptam.”
Leonid Dragomir

„… aforismele lui Nicolae Turcan mixează discursul filosofic, referinţele literare şi un principiu de credinţă discret supraordonat celorlalte două, rezultatul fiind o afirmare luminoasă a lui Dumnezeu în tot, implicit în «gândurile mărunte» care-I teoretizează prezenţa.”
Constantina Raveca Buleu

Pin It on Pinterest